Match!

Match!

In Match! probeer je zo snel mogelijk Items te combineren die op een of andere manier met elkaar te maken hebben. Je doet dat binnen een Set.

Set

Elke Set heeft 24 items (tekst en/of afbeelding) die in groepjes van 2, 3 of 4 bij elkaar horen. Per Set is aangegeven hoeveel Items je moet combineren. In het speelscherm staat dit aantal rechtsboven. Je kunt een Set zo vaak spelen als je maar wilt.

Item

Je kunt een Item selecteren door het aan te raken. Als je een volgend Item selecteert, kan de groep compleet zijn en krijg je een bevestiging. Is de combinatie niet goed dan wordt de selectie afgekeurd. Als je hetzelfde Item 2x aanraakt, wordt de selectie weer ongedaan gemaakt. Heb je alle groepen gevonden, is de Set compleet!

Hint

Kom je tijdens het spelen niet verder, dan kun je links onder in het scherm een hint vragen door het lampje te gebruiken. Elke hint kost 10 seconden speeltijd die aan het eind van de set worden verrekend.

Categorie

Om deze keuze van een Set gemakkelijker te maken, zijn de Sets gegroepeerd in Categorieën; je kiest eerst een Categorie en daarbinnen een Set.

Score

Tijdens het spelen loopt linksonder in het scherm een secondeteller mee. Je kunt hier zien hoeveel tijd je hebt gebruikt om de juiste combinaties te maken. Hoe sneller je speelt, hoe meer punten je scoort. Heb je alle goede combinaties gemaakt, heb je een Match!

Elke foute combinatie kost je 2 seconden extra.

Je totale score bestaat uit de scores die je bij de verschillende sets hebt behaald.

Veel plezier met Match!